Наем на кола зад граница

Наета кола - можем ли да шофираме зад граница

 

Много хора наемат автомобили за да пътуват с тях за лятната почивка. Експерти в тази област, обаче, препоръчват да поразучите внимателно кое е позволено и кое не, защото много компании забраняват на своите клиенти да напускат с колата страната.

 

Възможно е, също така, да има специфични изисквания или забрани, касаещи пътуването до една или друга страна, с което можете да объркате своето пътуване или понесете някоя глоба от компанията.

 

Можем ли да шофираме наета кола зад граница

 

Повечето от компаниите за отдаване на коли под наем разрешават на своите клиенти да управляват наетите от тях автомобили и в други страни от Европейския съюз, Шенген или Европейското икономическо пространство (вижте на SofiaRentACar.bg).

 

Като цяло не е обичайно компаниите за коли под наем да забраняват преминаването на граници, макар и понякога това да се случва. Преди всичко друго, ако имате подобно намерение, не пропускайте да проверите в избраната от вас фирма.

 

Евтина кола под наем - повече възможности

 

Ако разгледате в дълбочина, ще видите, че има не малко компании за рент-а-кар, които не позволяват на своите на част от своите автомобили да пътуват зад граница, докато други автомобили могат да напускат страната без проблем.

 

Обикновено, евтините коли под наем дават повече възможности, тъй като за тях има по-малко ограничения, докато за много от луксозни или спортни автомобили има забрана да минават граничните пунктове или да влизат в определени страни.

 

Ограничения към островите

 

По-голямата част от компаниите за отдаване на коли под наем имат известни ограничения, с които не позволяват на своите клиенти да отиват с наетите коли към островите на дадена страна, независимо, че последната може да е в ЕС.

 

Така например, много компании не позволяват наети автомобили да ходят на островите в Гърция, Испания, Италия или Хърватия, а ако желаете да управлявате наето возило на острова, трябва да си го наемете там на място.

 

Проверявайте всичко преди да поемете на път

 

Когато намерите някоя доста евтина кола под наем, погледнете какво е позволено да правите с нея и какво не. Спестете си неудобството да се отправите на път, а накрая да се окаже, че има нещо, което не ви устройва.





{START_COUNTER}